برندینگ منابع انسانی در طراحی سایت سازمانی

برندینگ منابع انسانی در طراحی سایت سازمانی

برند چیست؟

برندینگ چیست؟

منابع انسانی به چه معناست؟

برندینگ منابع انسانی به چه معناست؟ و چه اهمیتی دارد؟

چگونه میتوان برندینگ منابع انسانی یک سازمان دولتی را انجام داد؟

ارتباط طراحی پرتال سازمانی با برندینگ منابع انسانی سازمان چیست؟

 

تعریف برند: شناسه تولید کننده کالا یا ارائه کننده آن را برند تعریف میکنیم. این شناسه لزوما یک کد نیست! در اینجا شناسه به معنای آنچه باعث ملموس شدن تمایز این کالا از کالای رقیب میباشد تعریف میشود. بطور مثال فرض کنیم هدف ما تجهیز سیستم های کامپیوتری یک سازمان می‌باشد و در نتیجه در بازار ارائه دهندگان این محصولات بدنبال برطرف کردن نیاز خود(نیاز سازمان خود) هستیم. یقینا نماینده سازمان کالایی  را به صرف اینکه نام آن مثلا نمایشگر کامپیوتر هست خریداری نمیکند، بلکه در کنار اینکه محصول مورد نظر خود را با مشخصات و جزییات مورد نظر جستجو میکند، باتوجه به شناخت قبلی از تولیدکنندگان مختلف و پیش قضاوتی درباره چند نام از تولیدکنندگان دارد که ممکن است در قیمت با جزییات مشترک میان محصول آنها و محصول تولید کننده دیگری، این محصول را انتخاب نماید. آنچه که بعنوان اعتباری تجمعی یک تولید کننده برای نام تجاری خود کسب میکند برند او خواهد بود. زمانی برند فقط یک نام یا یک لوگو بود که روی محصولات درج می‌شد یا بطور مثال نام یک تاجر بود که بخاطر کیفیت رفتار تجاری او میتوانست تمایل تجار دیگر یا مصرف کنندگان را به تعامل با او زیاد کند. به همان میزان که دیگر یک تاجر به تنهایی کار نمیکند و یک تیم کوچک و یا حتی خیلی بزرگ در حد یک هلدینگ را در کنار خود دارد، برند هم جزییات بیشتری پیدا کرده است.

 

برندینگ منابع انسانی

 

هر برند هویت و خصوصیات خود را دارد که در کنار تفاوت نام او با دیگر برند ها، ماهیت و مزایای رقابتی او را نیز مشخص میکند. بطور مثال برند "بنز" یک برند با هدف تولید خودروی لوکس و گران قیمت میباشد که بازار هدف او یعنی مخاطبانی که با نیت ارضای سلایق و نیازها آنها محصولات خود را تولید میکند طیف متمول جوامع را تشکیل میدهند. اما برند "کیا" خودروهایی تولید میکند که طیف میانی جوامع نیز مورد هدف او برای خرید قرار گیرند. یک برند میتواند در قیمت گذاری، ارائه خدمات جانی بیا پس از فروش، کیفیت محصول یا کالا، نوآوری و پیشتازی در تغییرات و تکنولوژی و موارد مشابه ماهیت و هویت خود را از سایر برند ها متمایز نماید.

از شهرداری نیویورک تا توکیو، از شهرداری رشت تا بندرعباسحتما بخوانید: از شهرداری نیویورک تا توکیو، از شهرداری رشت تا بندرعباس

در بحث سازمان های دولتی بطور مثال دانشگاه ها همگی ماهیتی بطور کلی یکسان دارند اما آنچه برند دانشگاه را تشکیل میدهد و از سایر دانشگاه ها متمایز میکند بطور مثال تفاوت دانشگاه در دانشجو یا استاد پرور بودن، تکنولوژیک و مجهز بودن، وسیع بودن، جامعیت زمینه های تحصیلی و پژوهشی، تمرکز بر تدریس یا تمرکز بیشتر بر پژوهش، توجه به سایر جنبه های فرهنگی و رفتاری و رفاهی دانشجویان و کارکنان و اساتید و موارد مشابه باشد.

 

برندینگ به چه معناست؟

نیت و اقدام یک فرد، مجموعه یا سازمان برای ارتقای تمایل هر مصرف کننده احتمالی از خدمات یا محصولات خود را برندینگ مینامیم. بطور عامیانه میتوان گفت "محبوب شدن" برای یک مجموعه انتفاعی یا غیر انتفاعی در دید رقبا، فرادستی ها و مصرف کنندگان را برندینگ مینامیم. این اقدام میتوان از جنس ارتقای کیفیت، کاهش قیمت، افزایش آگاهی مخاطبان از برند و خصوصیاتش و موارد مشابه باشد. نمایش این تفاوت ها همواره اهمیت بالایی در آگاهی مخاطب درباره این برند دارد که باید توجه داشت از تمامی ابزارهای ممکن در این راستا بهره برداری لازم صورت گیرد. بطور مثال طراحی سایت سازمانی باید به نحوی باشد که بتواند در سریعترین و خلاصه ترین حالت ممکن بیشترین حد ممکن از اطلاعاتی که به ارتقای برند سازمان کمک میکند را بدون اخلال در تجربه کاربری مخاطب در سایت سازمان نمایش دهد.

 

برندینگ

 

منابع انسانی به چه معناست؟

در مدیریت کلاسیک و تیلوریسم ساختار ها و منابع فیزیکی اصل قرار داشت و در مکتب نئوکلاسیک نخستین بارقه های توجه به تجلی نقش منابع انسانی در بازدهی سازمان شکل گرفت. همواره میتوان یک نقش حتی ساده را به فردی غیر متخصص و غیرمتعهد سپرد و میزان خروجی ثابتی دریافت کرد و در مقابل همان کار رامی‌توان به عهده فردی که تخصص یا تعهد بالایی دارد یا هردو مورد را در صفات و خصوصیات خود نهادینه کرده است واگذار کرد و این مساله دیگر "اظهر من الشمس" شده است که در همین ساختار با همین مواد و تجهیزات نتایج متفاوتی دیده خواهد شد. هر فرد میتواند کمتر از نقش مورد انتظارش، دقیقا مطابق انتظارت کاری و یا حتی فراتر از آن نمایان شود. برای آشنایی بیشتر با این مفاهیم توصیه میشود منطق پیش قراردادی، قراردادی و فراقراردادی را در حوصله یک مقاله ساده مطالعه کنید چرا که در خیلی از تعاملات کاری ممکن است اشراف به این مساله باعث کاهش تعارضات کاری شود. افرادی که رفتارهای فرانقشی دارند و همواره چیزی فرارتر از حداقل ها و انتظارات عادی را در ایفای نقش کاری خود مد نظر قرار میدهند برای یک سازمان معادل یک بودجه و سرمایه بسیار عظیم و باارزش عمل میکنند و این مساله باعث شده که در طی سالهای گذار از مدیریت کلاسیک نیل به مدیریت سیستمی توجه به منابع انسانی در حدی متحول شود که از نادیده گرفته شدن به دیده شدن و حتی ارتقای نام و دیدگاه به آن از منابع انسانی به سرمایه انسانی برسد. امروزه اعضای یک سازمان یک سرمایه ارزشمند محسوب شده و در مدیریت سازمان برنامه ریزی و اقدامات بسیاری برای جذب، حفظ و ارتقای این سرمایه انجام میشود.

 

برندینگ منابع انسانی چیست؟و چه اهمیتی دارد؟

گفته شد که سازمان ها به اعضای خود به دید یک سرمایه ارزشمند می نگرند و در این راستا جذب و حفظ و ارتقای سرمایه انسانی خود را یک هدف پیوسته در برنامه ریزی های خود خواهند داشت. در راستای این هدف سازمان باید محل جذاب و مناسبی برای متخصصین و افراد واجد شرایط باشد تا در میان گزینه های مختلف برای انتخاب شغل یا محل خدمت خود این سازمان را هدف قراردهند. گزینش از میان بهترین ها برای سازمان مسلما مناسب تر از گزینش افراد متقاضی کار از میان طیفی عادی از افراد است که ممکن است برای آنها هیچ فرقی نداشته باشد در این سازمان یه هر کسب و کار دیگری فعال باشند. برندینگ منابع انسانی از طریق مشهود ساختن تمایل سازمان در جذب افراد متخصص و متعهد و شایسته سالاری آشکار سازمان در جذب نیروهای جدید و نیز شایسته سالاری و اهمیت دادن ادراک شده درباره نیروهای عضو سازمان میباشد. یعنی افراد بدانند که رفتار فرانقشی و تخصص و دلسوزی آنها نه تنها دیده م‌یشود بلکه بی جواب نمانده و عملا تشویق به تقویت چنین رفتاری در خود شوند. یادگیری اجتماعی از هر سبک یادگیری و شرطی سازی انسانی تر و البته سازنده و ماندگارتر خواهد بود. هدف غایی برندینگ منابع انسانی سازمان این است که بطور مثال فردی که دغدغه فرهنگی درباره کودکان و نوجوانان جامعه دارد بهتر است در سازمانی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول به کار شود و کسی که دغدغه پژوهشی دارد بهتر است در یک موسسه پژوهشی یا دانشگاه استخدام گردد. چه بسا استخدام جابجای همین افراد بازدهی متفاوتی داشته باشد.

 

برندینگ منابع انسانی

 

چگونه میتوان برندینگ منابع انسانی یک سازمان دولتی را انجام داد؟

گفته شد اهمیت دادن مشهود به سرمایه انسانی و نیز شایسته سالاری ادراک شده باعث برندینگ منابع انسانی سازمان میشود. اما نمایش این اهمیت و این شایسته سالاری باید تنها به ارتباطات فردی اعضای سازمان در درون و بیرون سازمان خلاصه شود؟خطاهای ارتباطی و ادراکی در این میان ممکن است انواع اخلال را ایجاد کنند. پس سازمان باید راسا در این زمینه فعالیت کند و در انعکاس اهمیتی که به سرمایه انسانی خود میدهد و نیز کیفیت وضعیت موجود آنها بکوشد.

 

ارتباط طراحی پرتال سازمانی با برندینگ منابع انسانی سازمان چیست؟

بهترین و پرمخاطب ترین تریبون اختصاصی سازمان، سایت سازمانی خواهد بود که در صورتی که در طراحی پوترال سازمانی تمامی موارد لازم هم برای ارائه خدمات و هم برای معرفی سازمان و اعضای آن در نظر گرفته شود و البته در صورتی که بهره بردار مستقیم سایت که بطور معمول واحد روابط عمومی سازمان است حق مطلب این هدف را با استفاده صحیح از پورتال سازمانی بجای آورد برندینگ منابع انسانی سازمان در همین جا تجلی خواهد یافت و مسلما در صورتی که طراحی سایت سازمانی به درستی برنامه ریزی و اجرا شده باشد ابزار لازم برای ارتقای برند منابع انسانی سازمان نیز در دست این بهره بردار خواهد بود. اگر در پروژه طراحی سایت سازمانی خود به اهمیت سرمایه انسانی سازمان اهمیت میدهید شرکت نیافام و نرم افزار اسپریت پورتال انتخابی بهینه برای سایت سازمان شما خواهد بود.

: لینک کوتاه خبر
متن استاتیک شماره 3 موجود نیست