چگونه هوش مصنوعی به کمک تجربه کاربری (UX) می‌آید؟

چگونه هوش مصنوعی به کمک تجربه کاربری (UX) می‌آید؟

اگر شما یک سازمان دولتی یا تجاری باشید که محصولات و سرویس‎هایی را از طریق پورتال خود ارائه می‌دهید، احتمالاً هدف نهایی فعالیت‌های شما جلب رضایت کامل مشتری و ارباب رجوع‌تان است. توجه به تجربه کاربری یا UX یکی از عوامل بنیادینی است که به شما برای رسیدن به این هدف کمک شایانی می‌کند.

امروزه فناوری‌هایی همچون داده‌کاوی (data mining) و بات‌های گفتگوگر (chatbots) در دسترس‌ سازمان‌ها هستند تا به مدد آنها تجربه کاربری مشتریان خود را ارتقا بخشند.

 هدف اصلی شما ارائه محتوای بهینه و اطلاعات مورد نیاز بازدیدکنندگان پورتال است. یک تجربه کاربری فوق‌العاده که چرخ محرّک آن هوش مصنوعی باشد، به کاربران پورتال شما در جستجو کمک می‌کند. در حال حاضر احتمالاً شما در طراحی سایت خود، مجموعه‌ای از فیلترها را برای بازدیدکننده طراحی کرده‌اید که به آنها کمک می‌کند به آنچه دنبالش هستند برسند. تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌تواند برای شما مشخص کند که آیا بازدیدکننده‌ها به آنچه که می‌خواسته‌اند رسیده‌اند یا خیر. خروجی این تحلیل‌ها را می‌توان برای اندازه‌گیری میزان رضایت مشتری استفاده نمود. مدت‎زمانی که مشتری برای دریافت سرویس و استفاده از داده‌ها صرف می‌کند، در این تحلیل‌ها مورد لحاظ قرار می‌گیرند. اما شما همیشه می‌توانید مستقیماً بوسیلۀ مصاحبه‌ها و پرسشنامه‌ها نیز بازخورد آنها را جمع‌آوری کنید.

بعضی‌مواقع ممکن است کاربران در هنگام جستجو، مکان نادرستی را انتخاب کنند و گمراه شوند. بنابراین اطلاعات یا محصول مورد نیاز خود را پیدا نمی‌کنند. امروزه فناوری‌هایی مانند نقشه حرارتی یا Heatmap که بر پایۀ پردازش تصویر دیجیتال استوار هستند، اطلاعاتی از تعاملات کاربران را ارائه می‌دهند که می‌تواند در شناسایی میزان رضایت مشتری نیز مؤثر باشند. موفقیت کاربر در یافتن اطلاعات مورد نیازش و جلب رضایت او در این فرایند آنقدر مهم است که می‌تواند موفقیتی عظیم برای شما به ارمغان آورد یا اینکه شکست و تحقیر استراتژی‌های شما را منجر شود.

 

هوش مصنوعی به کمک می‌آید!

اگر شما انبوهی از اطلاعات و داده‌های بی‌ربط به هم دارید توصیه می‌شود در فرایند طراحی تجربه کاربری، از AI نیز استفاده کنید. شما می‌توانید از ابزارهای داده‌کاوری که مخصوصاً به این منظور یعنی جمع‌آوری داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار طراحی شده‌اند استفاده کنید. این داده‌ها می‌تواند داده‌های کاربر، عبارات جستجو‌شده و داده‌های حاصل از تجزیه و تحلیل باشد.

هوش مصنوعی به شما کمک می‌کند تا داده‌های بی‌ربط را تحلیل کنید و با بدست‌آوردن نتایج دقیق، از مشکلاتی که گریبان کاربران را خواهد گرفت جلوگیری کنید.

 

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی یا AI را می‌توان بعنوان قابلیت تفکر و یادگیری ماشین یا یک برنامه کامپیوتری تعریف نمود. AI همچنین یک شاخه از علوم کامپیوتر محسوب می‌شود که هدف آن، توسعۀ فناوری ساخت ماشین‌های هوشمند است. ماشین‌هایی که این توانایی را داشته‌باشند که همانند انسان فکر کنند و عمل نمایند. برخی از اقداماتی که کامپیوترهای مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند انجام دهند، تشخیص گفتار و یادگیری می‌باشد.

 

قبل از اینکه از AI استفاده کنید باید به مباحث زیر رسیدگی کنید ...

no result

هوش مصنوعی یاد می‌گیرد و بهتر می‌شود

AI کارش را با تجزیه و تحلیل و مرتب‌سازی مقادیر معینی از داده‌ها آغاز می‌کند و به شکلی باورنکردنی می‌تواند حجم عظیمی از داده‌ها را در مدتی کوتاه آنالیز کند. تعلیم هوش مصنوعی به آن کمک خواهد کرد تا شاخص‌ها و الگوهای داده را بهتر و بیشتر شناسایی کنند. این تعلیم در کنار اطلاعاتی فراتر صورت می‌پذیرد که شامل سؤالات، قواعد کسب و کار و حتی فراداده (meta data) نیز می‌شود که به AI در درک درست مفاهیم کمک می‌کند.

شما باید در فرایند طراحی که شامل تحقیقات تجربه کاربری نیز می‌شود، به شفاف‌سازی و ساختاربندی سطوح داده که برای تحلیل توسط AI مورد استفاده قرار می‌گیرند، اهمیت زیادی دهید. این فرایند با شناسایی یک سری سؤالات ساده شروع می‌شود:

چند بار یک نتیجۀ جستجو در پاسخ به یک کوئری نشان داده می‌شود؟

چند کاربر به دنبال یک نتیجۀ جستجوی خاص بوده‌اند؟

چه نوع اطلاعاتی در قبال جستجوی خاص ارائه می‌شود؟

و ...

بر اساس شناسایی داده‌ها و تحلیل‌هایش، هوش مصنوعی یک پاسخ سفارشی مناسب را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید AI را با سؤالات پی‌در‌پی بمباران کنید و او بدون خستگی، همه را پاسخ می‌دهد. یادگیری هوش مصنوعی بر اساس داده‌ها و سؤالات شما در یک فرایند، شکل می‌گیرد. در نهایت، AI آماده میشود که حتی سؤالات خودش را نیز مطرح کند!

هوش مصنوعی با تحلیل داده‌های بیشتر از کاربران و عباراتی که در موتور جستجو ثبت می‌شوند، روندها و الگوها را شناسایی می‌کند و نتایج بهتری را نیز ارائه می‌دهد. این دستاوردی در راستای ارتقای UX است چرا که شما با کاربران‌تان نفس‌به‌نفس شده‌اید و محتوایی که به دنبالش هستند را دقیقاً شناسایی کرده‌اید.

 

هوش مصنوعی در فرایند معماری اطلاعات می‌درخشد

معماری اطلاعات یک طرح کلی برای ساختار طراحی است که می‌تواند در قالب نقشه‌های سایت (sitemaps) و چارچوب‌ها (wireframes) تولید شود و توسط طراحان UX بعنوان مواد اولیۀ طراحی سیستم ناوبری (Navigation) مورد استفاده قرار گیرد.

یک دیگر از نگرانی‌های این روزهای کسب‌وکارهای آنلاین، معماری اطلاعات است. چگونه می‌توان از هوش مصنوعی در طراحی معماری اطلاعات کمک گرفت؟

نقش AI در اینجا اتصال محتوا است که با شناسایی محتوا و روندها و الگوی داده‌های پر کاربردتر انجام می‌شود.  AI کلمات و معنی آنها را آنالیز می‌کند و از این طریق به کاربران برای پیمایش روان‌تر و آسان‌تر کمک می‌کند. این سطح از بصریت نسبت به داده‌ها بدون هوش مصنوعی امکان‌پذیر نیست. شما همچنین می‌توانید با استفاده از AI و برای ارتقای UX، ساختارهای اطلاعات را در بعد داخلی پورتال سازماندهی کنید و سیستم مدیریت محتوا را هدف بگیرید و همین کار را برای ساختار ناوبری در بعد خارجی پورتال انجام دهید.

 

هوش مصنوعی و کشف داده‌های پنهان

گرچه ما می‌دانیم داده‌هایی که توسط سیستم‌های AI آنالیز می‌شوند منابع زیادی از داده‌های غیر مرتبط را فراهم می‌کنند، این داده‌ها می‌توانند بسیار سودمند باشند و به ما در چگونگی ساختاردهی به محتوا در گروه‌های مختلف کمک می‌کند و نهایتاً منجر به یک تجربه کاربری عالی می‌شود.

داده بخش مهمی از UX است اما اطلاعات معنی‌دار از آن مهمتر است و اگر هوشمندانه استفاده شود، می‌تواند حیرت‌انگیز باشد. روی هم رفته، هوش مصنوعی رابطۀ خیلی نزدیکی با تجربه کاربری دارد و به‌زودی شاهد همکاری نزدیک حرفه‌ای های هوش مصنوعی با طراحان UX خواهیم بود.

هوش مصنوعی ظرفیت فراوانی برای کشف اطلاعات پنهان در داده‌ها و ارائۀ پیشنهادات دارد. این قابلیت می‌تواند موهبتی برای صرفه‌جویی در زمان و بازدهی بالا در سیستم باشد. AI می‌تواند درون اطلاعات وارد شده کاوش کند و تئوری‌هایی را ایجاد کند که به پاسخ‌های جدید منجر شود. چنین سیستمی همواره در حین درج عبارت جستجو توسط کاربر، مجموعه‌ای از پاسخ را برای ارائه به او آماده می‌کند.

: لینک کوتاه خبر
متن استاتیک شماره 3 موجود نیست